google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 XANETAI TO ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

XANETAI TO ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

OI συζητήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με την έλλειψη νερού σε πολλές περιοχές της Τριφυλίας και Πυλίας Από ότι φαίνεται όμως για τις ελλείψεις δεν φταίει ο κακός καιρός (βροχοπτώσεις), αλλά η έλλειψη οργάνωσης τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης όσο και της σπατάλης. Αυτό που φταίει, τελικά, είναι ο “κακός μας ο καιρός”.
Το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης φωτογραφίζεται αρκετές φορές από τα δημοσιεύματα ως η αιτία της κατάστασης και μάλιστα από αμίαντο ο οποίος είναι καρκινογόνος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας παρακαλώ. Όλα αυτά τη στιγμή που γενικά οι Δήμοι αντιμετωπίζον σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, καθώς σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αισθητά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος της περιοχής, όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, καταφεύγει στη χρήση ιδιωτικών γεωτρήσεων, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος, προκειμένου ολόκληρα χωριά να έχουν νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Σπατάλη
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, στις περισσότερες περιοχές  σε άλλες που δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όχι απλά δεν γίνεται ορθολογική χρήση του νερού, αλλά γίνεται σπατάλη. .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη