google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δεν χρειάζεται Αγιασμός , ούτε Προσευχή!

Δεν χρειάζεται Αγιασμός , ούτε Προσευχή!

 Για να καταλάβουμε πόσο λάθος είναι να γίνεται ‘αγιασμός’ με μαυροφόρους παπάδες στην έναρξη των Δημοσίων Σχολείων, και πόσο επίσης -λάθος- είναι  κάθε μέρα  η υποχρεωτική πρωινή προσευχή, ας σκεφτούμε:
Γιατί δεν κάνουν προσευχή και αγιασμό στα Πανεπιστήμια… ???
Γιατί δεν κάνουν  πρωινή προσευχή στις δημόσιες υπηρεσίες, στις καφετέριες, στις οικίες??  
 Γιατί δεν κάνουν παντού και πάντοτε???...


 Είναι απλό: χρησιμοποιούν την προσευχή για να κάνουν υπάκουα τα μικρά παιδάκια, για να διαβάζουν τα μαθήματά τους. Δεν τολμούν να κάνουν προσευχή στους φοιτητές, γιατί θα τους πάρουν με τις ντομάτες… Κι αν κάνουν υποχρεωτική προσευχή στα Εξάρχεια, θα φάνε και ξύλο!...


 Παρατηρούμε όμως, πως υπάρχει και στο Στρατό η υποχρεωτική προσευχή , αγιασμός- ορκωμοσία - θρησκευτικό άγημα σε λιτανείες, κλπ, και ο λόγος που γίνεται αυτή η παρανομία, είναι καθαρά για λόγους πειθαρχίας, για ‘καψόνι’.


  Αλλά το ότι κάνουν καψόνι πειθαρχίας στα μικρά άβουλα παιδάκια, είναι άκρως ασεβές. Πρόκειται για ψυχικό  βιασμό ανηλίκου, για άγριο προσηλυτισμό, και για εκμετάλλευση της αθώας παιδικής ψυχής…


                    Α ν τ ι χ ρ ι σ τ ι α ν ι κ ή    η  δημόσια προσευχή!!!
  Αλλά και από χριστιανική άποψη είναι παράνομη και ‘λάθος’ η ‘υποχρεωτική’ δημόσια  πρωινή προσευχή, και η ομαδική προσευχή γενικότερα…   
Δυστυχώς οι σημερινοί χριστιανοί είναι μόνον κατ’ επίφασιν, δεν έχει διαβάσει κανείς τους το ευαγγέλιο. Διότι αλλιώς θα ξέρανε  πως ήδη από τις πρώτες σελίδες, μας λέει ο ίδιος ο Χριστός πως πρέπει να προσευχόμαστε στα κρυφά, και κατά μόνας.
                 η αληθινή προσευχή   …...   κατά Ματθαίον   6: 5-8
  --- Όταν προσεύχεσαι, να μην είσαι σαν τους υποκριτές, που τους αρέσει να στέκονται και να προσεύχονται στις συναγωγές και στα σταυροδρόμια, για να κάνουν καλή εντύπωση στους ανθρώπους. Σας βεβαιώνω πως δεν θα λάβουν ανταμοιβή.
 Εσύ, αντίθετα, όταν προσεύχεσαι, πήγαινε στο πιο απόμερο δωμάτιο του σπιτιού σου, κλείσε την πόρτα σου και προσευχήσου εκεί κρυφά στον Πατέρα σου. Κι ο Πατέρας σου, που βλέπει τις κρυφές πράξεις, θα σε ανταμείψει φανερά.
--- Όταν προσεύχεστε , μη φλυαρείτε όπως οι ‘εθνικοί’ που νομίζουν ότι με την πολυλογία τους θα εισακουστούν. Να μη γίνετε όμοιοι μ’ αυτούς, γιατί ο Πατέρας σας ξέρει από τι έχετε ανάγκη, π ρ ο τ ο ύ   α κ ό μ η   τ ο   ζ η τ ή σ ε τ ε .


 Και πώς πρέπει να γινότανε???.
 Το τέλειο θα ήταν να μην ήταν υποχρεωτικό, ούτε το ίδιο το σχολείο…
 Να πήγαινε όποιος μαθητής ήθελε, στην ώρα και στο μάθημα που ήθελε.…
Αλλά επειδή  δεν υπάρχει το τέλειο, θα έπρεπε να μαζεύονταν το πρωί σε έναν χώρο, ανοιχτό ή κλειστό , να πει μια ‘καλημέρα’ ο Διευθυντής ή ένας Καθηγητής, να πουν λίγα λόγια για τον καιρό, για το πρόγραμμα της ημέρας και της εβδομάδας, να ακουστεί ένα παράπονο ή μια παρατήρηση από τους μαθητές, να γίνει δηλαδή μια ‘μίνι’ συνέλευση, ‘εκκλησία των μαθητών’.


 Αυτή είναι η νέα σχολική προσευχή!
Αλλά κι αν δεχτούμε πως πρέπει να λέγεται μια πρωινή ‘ευχή’, δεν μπορεί να είναι ίδια μ’ αυτή που λεγότανε πριν 2.000 χρόνια. Τότε υπήρχε πατριαρχία, γι αυτό και έλεγαν: πάτερ ημών = πατέρα μας.  Τότε ζητούσαν το ‘ουράνιο’ πολίτευμα, την ‘βασιλεία των ουρανών’, σήμερα ζητάμε πιο επίγεια πράγματα…
 Σήμερα  βαδίζουμε προς μια ισότητα των φύλων, προς μία μοντέρνα μητριαρχία που να σώζει το περιβάλλον, τη γη μας !...
  Ας αλλάξουμε, λοιπόν, το αρχαίο πάτερ ημών, με μια νέα  προσευχή …
Μητέρα γη, ας ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημά σου. Δόσε μας το φαΐ της ημέρας, και συγχώρεσέ μας για τα λάθη μας, όπως και μεις (ας) κάνουμε το ίδιο για τους άλλους.
Και μη μας βάζεις σε πονηρές θρησκευτικές σκέψεις που είναι έξω από σένα, έξω από τη φύση…


      Αλλά  ας εφαρμόσουμε πλήρως τον νόμο περί ανεξιθρησκείας…
 Το Σύνταγμα λέει πως υπάρχει ανεξιθρησκεία, όλα τα θρησκεύματα είναι ελεύθερα, και πως απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Ας δούμε, λοιπόν, πώς εφαρμόζεται αυτό στην πράξη, αν επιτραπεί η προσευχή και ο αγιασμός στα σχολεία….
----Πρώτη του σχολικού έτους (και κάθε μέρα):   
Πάνε στο σχολείο καθηγητές , μαθητές , και διάφοροι ιερείς διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και αιρέσεων: Ορθόδοξοι, κάνουν μισή ώρα αγιασμό, ακολουθούν οι Καθολικοί, άλλη μισή ώρα, Προτεστάντες, Γιεχωβάδες, Μουσουλμάνοι, Τζιχαντιστές, Δωδεκαθεϊστές, Άθεοι και Σατανιστές ιερείς. Όλοι αυτοί θέλουν μια μέρα να αγιάσουν τα νερά. Θα τα αγιάζει ο ένας, θα τα ξεαγιάζει ο άλλος.
 Οι μαθητές πότε θα μάθουνε γράμματα, κύριοι Υπουργοί και κύριοι Καθηγητές???.
 Δεν ντρεπόσαστε -λιγάκι- να κοροϊδεύετε αθώα παιδιά.?!?
 Και ‘καλά’ εσείς, είστε έμμισθοι υπάλληλοι, απλώς ‘προσέχετε’ τα παιδιά για λίγες ώρες.  Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, πώς δεν αντιδράνε ???
                                                        antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υστερόγραφον:
1. -- Ο υπερφιλότιμος Υπουργός Άμυνας έχει τεράστια ευθύνη, που διατηρεί την υποχρεωτική προσευχή στο στρατό. Ο ιερός σκοπός του στρατού είναι να είναι ετοιμοπόλεμοι για να προστατέψουν την πατρίδα από εξωτερικό ή εσωτερικό εχθρό, δεν είναι να υπακούνε τις κουταμάρες του κάθε ανωτέρου , ούτε να φιλάνε χέρια παπάδων...


2. --Αλλά ας πάμε στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο του ευαγγελίου που απαγορεύει την δημόσια προσευχή:                
                                    Προσευχή  ἐν  τῷ  κρυπτῷ .      κατά Ματθαῖον 6:5-8
   ταν προσεύχῃ, οὐκ ἔσῃ ὥσπερ οἱ ὑποκριταί, ὅτι φιλοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καί ἐν ταῖς γωνίαις τῶν πλατειῶν ἑστῶτες προσεύχεσθαι, ὅπως ἄν φανῶσι τοῖς ἀνθρώποις. Ἀμήν λέγω ὑμῖν ὅτι ἀπέχουσι τόν μισθόν αὐτῶν.  
    Σύ δέ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε  ε ἰ ς   τ ό   τ α μ ι ε ῖ ό ν   σ ο υ, καί κλείσας τήν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καί ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.
    Προσευχόμενοι δε, μή βαττολογήσητε ὥσπερ οἱ ἐθνικοί. Δοκοῦσι γάρ ὅτι ἐν τῇ πολυλογίᾳ αὐτῶν εἰσακουσθήσονται.   Μή οὖν ὁμοιωθῆτε αὐτοῖς.   Ο ἶ δ ε   γ ά ρ   ὁ   π α τ ή ρ   ὑ μ ῶ ν   ὧ ν  χ ρ ε ί α ν    ἔ χ ε τ ε    π ρ ό    τ ο ῦ    ὑ μ ᾶ ς    α ἰ τ ῆ σ α ι    α ὐ τ ό ν.
  Παρατηρούμε πως σε παρακινεί να πάς να προσευχηθείς στο ταμείον! (ταμιείον)  Η σωστή μετάφραση είναι: στον πιο ιδιαίτερο χώρο σου, εκεί που δεν σε βλέπει κανείς.
 Αλλά όταν μεταφράστηκε το ευαγγέλιο στα αγγλικά, οι βλάκες το μετάφρασαν κατά λέξη, γι’ αυτό και οι προτεστάντες αγαπάνε το χρήμα, και σ’ αυτό προσεύχονται.
 Είδαμε, λοιπόν, πόσο κακό κάνει η προσευχή, όταν γίνονται παρανοήσεις…, είτε από τους προτεστάντες , είτε από τους ορθόδοξους…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη