google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 H ΦΛΟΓΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

H ΦΛΟΓΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η «Φλόγα Αγάπης» της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, για την ανάπτυξη και τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, άναψε χθες στην Τριφυλία και πολλοί εθελοντές, από συλλόγους, σχολεία αλλά και απλοί πολίτες, συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους! Η υποδοχή της Φλόγας έγινε νωρίς το απόγευμα στην Κυπαρισσία και αφού πέρασε από τα Φιλιατρά κατέληξε στους Γαργαλιάνους όπου έγινε το άναμμα του βωμού! Κατά την υποδοχή στην Κυπαρισσία, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε ότι, «Σε μια συμβολική κίνηση είμαστε εδώ για να πούμε ότι χρειάζεται βασικές αρχές που διαπνέουν στην κοινωνία μας να ξανάρθουν στην επιφάνεια. Να μιλήσουμε για δωρεά ζωής, να μιλήσουμε για δωρεά ιστών, για δωρεά οργάνων, κυρίως και πρωτίστως να γίνουμε δωρητές αίματος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη, σ’ ένα σύστημα υγείας που χρειάζεται την παρουσία όλων μας. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται περίσσια ψυχής και αυτός ο τόπος, αυτός ο δήμος, οι κάτοικοι αυτοί απ’ αυτό έχουνε μεγάλο περίσσευμα!».
Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος, συνεχάρη το δήμο Τριφυλίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας πως, «Το ελληνικό κράτος έχει ανάγκη από 650.000 μονάδες αίματος ετησίως. Έχουμε δύο κατηγορίες. Το πρώτο 50%, που είναι η κατηγορία Α, καλύπτεται 40% από τους εθελοντές αιμοδότες, 8% από τις Ένοπλες Δυνάμεις και 2% εισαγωγή από την Ελβετία, αμειβόμενη, ως προσφορά του Ελληνικού κράτους. Και απ’ την κατηγορία Β, που είναι οι συγγενείς όσων χρειάζονται αίμα. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε όλους τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο χρόνο απ’ τη ζωή τους διότι προσφέροντας μια μονάδα αίμα, μια φιάλη αίμα, μπορούν να σώσουν μέχρι τρεις ζωές!».
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας, τόνισε πως, «το αίμα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, που μοναδική πηγή είναι ο άνθρωπος και προορίζεται μόνο για ανθρώπους. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε στον τομέα αυτό, στον εθελοντισμό και στην αιμοδοσία. Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια αυτή», ενώ συμπλήρωσε πως στην Αστυνομική κοινότητα λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες αίματος. Σημειώνεται πως, στόχος του δήμου Τριφυλίας είναι η ίδρυση Τράπεζας Αίματος για τους δημότες που έχουν ανάγκη!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη