google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος μας «Πρόοδος». Το έντονο κρύο δεν εμπόδισε μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν το πρόγραμμα μας.
Η έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδοτήθηκε από τον στολισμό της αγοράς με 150 φυσικά δέντρα που τοποθετήθηκαν σε κάθε άκρη της πόλης μας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Με σύνθημα «υιοθετήστε ένα δένδρο» η πόλη άρχισε σιγά- σιγά να φοράει τα γιορτινά της. Ακολούθησε ο στολισμός των φυσικών δέντρων στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την Κυριακή 18/12. Οι μαθητές, οι σύλλογοι της πόλης μας και η Δημοτική αρχή έδωσαν ένα ισχυρό παρών. Το Χριστουγεννιάτικο δάσος φωταγωγήθηκε το ίδιο βράδυ και χάρισε μια «μαγική» όψη στο κέντρο της πόλης μας. Τα μικρά σπιτάκια που βρίσκονται διασκορπισμένα στο χώρο της πλατείας σε συνδυασμό με τα στολισμένα δέντρα θυμίζουν Χριστουγεννιάτικο χωριό και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Την Τρίτη οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με την πολύτιμη βοήθεια της Ματίνας Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιές».
Οι μικροί μας φίλοι έκαναν ένα δημιουργικό ταξίδι. Χρησιμοποιώντας χαρτόνια και κορδέλες δημιούργησαν όμορφες κάρτες στις οποίες έγραψαν ευχές για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ίδιο απόγευμα κάτι όμορφο και λαχταριστό ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη στην καρδιά της πόλης μας, στο κεντρικό σημείο της Αγοράς μας, απέναντι από το δέντρο οι μικροί μας φίλοι ετοίμασαν τα πιο λαχταριστά μπισκότα των Χριστουγέννων με την βοήθεια της Αγγελικής από το «σουσάμι άνοιξε». Χιονονιφάδες, καμπάνες, μπότες, Άγιο- Βασίληδες, χιονάνθρωποι και κάθε χριστουγεννιάτικο σχέδιο που βάζει ο νους σας! Τα μπισκότα στολίστηκαν με ζαχαρόπαστα . Η μυρωδιά της φρεσκοψημμένης ζύμης ξύπνησε στους μεγάλους μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια και δίδαξε στα παιδιά πως η μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται στις στιγμές που μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς. Ταυτοχρόνως άνοιξε και η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Λαογραφικό μουσείο στην Άνω Πόλη. Πρόκειται για την 2η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την όμορφη Τριφυλία.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής μας, τα κτίρια, τα ποτάμια, τη θέα από διαφορετικά υψόμετρα και γενικότερα κάθε χειμωνιάτικο τοπίο της περιοχής μας όπως αυτό απαθανατίστηκε στις φωτογραφικές μηχανές των Δημήτρη Ζογκόκη και Γιάννη Σελούλη. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο στολισμός της Άνω Πόλης. Φωταγωγήθηκαν και στολίστηκαν τα φυσικά δέντρα που τοποθέτησε ο Εμπορικός Σύλλογος. Η πόλη μας στολισμένη σε κάθε γωνιά της, φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τους επισκέπτες. Την Τετάρτη το απόγευμα μικρά Άγιο-Βασιλάκια με κόκκινα σκουφάκια έτρεξαν στους δρόμους της αγοράς και επιβραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους με τιμητικό έπαινο. Την Πέμπτη το πρωί χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν ξανά την κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτή τη φορά οι λιλιπούτειοι φίλοι μας κατασκεύασαν γούρια. Μαζί τους ήταν η Ματίνα Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιές» .
Με τόσα παιδικά χαμόγελα είμαστε σίγουροι πως η νέα χρονιά που θα ανατείλει σε λίγες μέρες θα μας χαρίσει υγεία, ευτυχία και όσα επιθυμεί ο καθένας μας ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή 30/12 στις 12:00 π.μ θεατρική παράσταση και το ίδιο απόγευμα στις 18:00 Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με face painting και χορό. Τετάρτη 4/01 στις 12:00 θεατρική παράσταση και την Πέμπτη 5/01 συναυλία της παιδικής χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κυπαρισσίας. Η ένθερμη αποδοχή των εκδηλώσεων από τον κόσμο δίνει έμπνευση για να δημιουργήθούν και άλλες ευκαιρίες διασκέδασης .
Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν αυτά τα Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία να γίνουν αφορμή για να γεννηθούν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών και τον μεγάλων και να γεννηθεί μέσα μας η ελπίδα. Στις δυσκολίες της εποχής μας ο Εμπορικός Σύλλογος απαντά με χαμόγελα και ευχές, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να επιτύχει τον αναγέννηση της αγοράς της πόλης μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη