google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Γιάννα Κωνσταντέλου αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η Γιάννα Κωνσταντέλου αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η δημοτική σύμβουλος, από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Γιάννα Κωνσταντέλου, είναι η νέα αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Τριφυλίας. Η απόφαση ορισμού της, με τις αναλυτικές αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, αναρτήθηκε σήμερα στη Δι@υγεια, ωστόσο από χθες το μεσημέρι έγινε γνωστή η απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα και κοινοποιήθηκε.
 Ωστόσο, το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες θέσεις αντιδημάρχων παραμένει άγνωστο ακόμα και θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές – ίσως – μέρες. Πιθανότατα η απόφαση του δημάρχου για ορισμό αντιδημάρχων θα υπογραφεί, κοινοποιηθεί και αναρτηθεί στη Δι@υγεια την επόμενη εβδομάδα, μπορεί και αργότερα, καθώς παρουσιάστηκε, όπως λένε από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, «εμπλοκή» σχετικά με την αντιμισθία τους και δη με τη σύνταξη που ελάμβαναν συνταξιούχοι οι οποίοι «αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της γενικής κυβέρνησης». Η καταβολή της σύνταξής ή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους, σύμφωνα το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016 (Αρ. Φύλλου 85, 12 Μαΐου 2016) «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος -Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».
Γιάννα Κωνσταντέλου 
Η νέα αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής, Γιάννα Κωνσταντέλου, είναι δημοτική σύμβουλος από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος σε δύο θητείες, μία στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας την περίοδο 2007 – 2010, επί δημαρχοντίας Γεωργίου Σαμπαζιώτη, οπότε και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας τη διετία 2009 – 2010 και μία την τρέχουσα περίοδο, οπότε εξελέγη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα. Επίσης, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο διετέλεσε ειδική συνεργάτις του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, καθώς και γενική γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας επί Κώστα Κόλλια.
«Εμπλοκή» 
Ουδείς μπορεί να είναι σε θέση – και σίγουρα δεν ήταν μέχρι χθες το μεσημέρι – να «προεξοφλήσει» ποιοι, τελικά, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα ορίζονταν σε θέση ευθύνης αντιδημάρχου, παρά τις όποιες επιλογές είχε κάνει ο δήμαρχος Τριφυλίας! Η άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας έφερε το δήμαρχο Τριφυλίας μπροστά στην πολύ δυσάρεστη έκπληξη να θέλει να επιλέξει – και να έχει ήδη επιλέξει – συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους για θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων, αλλά αυτό να μην μπορεί να το πράξει. Εξαιτίας -σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από τη Δημοτική Αρχή- του ισχύοντος νόμου 4387/2016, όποιος είναι συνταξιούχος και ορίζεται αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου, «χάνει» τη σύνταξή του και λαμβάνει μόνο την αντιμισθία ή αποζημίωση της θέσης του, για όσο διάστημα την κατέχει. Ο νόμος αυτός, ωστόσο, ισχύει από το Μάιο του 2016. Κανένας στο Δήμο Τριφυλίας (σ.σ. όπως και σε όλους τους άλλους Δήμους) δεν είχε πάρει «χαμπάρι» τι ισχύει; Κανένας δεν ήξερε και δεν εφάρμοζε τη νομοθεσία; Κανείς, πια, δεν ξέρει τι γίνεται και τι ισχύει στην αυτοδιοίκηση; Δεν υπάρχει κανένα θέμα για αιρετούς, αλλά και για υπαλλήλους που δεν ήξεραν (;) την ισχύουσα νομοθεσία σχεδόν επί δέκα μήνες; Υπάρχει θέμα παραιτήσεων συνταξιούχων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο; Υπάρχει, μήπως, και θέμα επιστροφής των χρημάτων που έχουν εισπράξει από συντάξεις; Υπάρχει θέμα κι άλλων κυρώσεων από τη μη εφαρμογή, επί δέκα μήνες, της ισχύουσας νομοθεσίας;
Του Ηλία Γιαννόπουλου από το 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη