google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα μολυσμένα βότσαλα του Αλαγούδη!!!!

Τα μολυσμένα βότσαλα του Αλαγούδη!!!!

Γιατί κάθε λίγες μέρες γίνονται   κ α τ ά μ α υ ρ α   τα   β ό τ σ α λ α   που έχει το ρυάκι στην παραλία του Αλαγούδη???
 Πάνε εκεί τα λεωφορεία και ξεπλένουν τις βρώμες τους με πολύ απορρυπαντικό. (ίσως αλλάζουν και λάδια!) Τα υγρά αυτά τα χύνουν εκεί που τρέχει η αρχαία πηγή,  και πάνε μαζί με το νερό της πηγής στην αμμουδιά της κεντρικής παραλίας!!!  ( που είχε βραβευτεί παλαιότερα με  γαλάζια σημαία!!!)


 Αλλά το κακό σε όλη  την περιοχή του αλαγούδη είναι πολύ γενικότερο:
■ Ένας κακόγουστος ανάδοχος χάλασε εντελώς την πηγή και έβαλε πλακάκια, σαν να είναι δημόσιες τουαλέττες. Κηρύχθηκε έκπτωτος, και άφησε και το έργο ημιτελές. Ας σημειώσουμε εδώ, πως η πηγή του αλαγούδη λίγες δεκαετίες παλαιότερα είχε αρχαίες κολώνες που ένας προηγούμενος δήμαρχος τις πέταξε για μπάζα (!) και έφτιαξε τσιμεντένια την πηγή.(!!)
 ■  Ο δήμος Κυπαρισσίας -και τώρα Τριφυλίας- συχνά ραντίζει με χημικά φάρμακα τα χορταράκια γύρω απ την πηγή και σε όλη την παραλία! Ας σημειώσουμε πως εκεί δίπλα υπάρχει ‘παιδική χαρά’ (!), και κάθε λίγες  μέρες πάνε εκεί τα σχολεία εκδρομή, και τελικώς τα παιδιά παίζουν στα δηλητήρια !!!
 ■  Το  δημοτικό κατάστημα – (‘τουριστικό’) όταν ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έριχνε συχνά τα λύματά του στην μέση της κεντρική παραλίας (!), εκεί που τρέχει η πηγή (!!!). Το έκανε αυτό για να αποφύγει τα χρήματα που θα έδινε  στον ‘αχόρταγο’, δηλ. στις εκκενώσεις βόθρων.
 ■  Αλλά πέφτουν λύματα συνεχώς, (!) εδώ και 10-12 χρόνια, από 50-100 σπίτια στην δεξιά άκρη της κεντρική παραλίας (!). Ο λόγος είναι πως τα σπίτια αυτά δεν έχουν συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό, και ρίχνουν τα απόβλητά τους στα ‘όμβρια ύδατα’, στα βρόχινα νερά.
■  Όλα αυτά τα ήξερε ο Δήμος, κι όμως ζητούσε με ψεύτικα ‘χαρτιά’ γαλάζια σημαία και -περιέργως- την έπαιρνε (!). Ευτυχώς, ύστερα από πολλές καταγγελίες που έκαναν ιδιώτες στην Εταιρεία που δίνει τις σημαίες,  δεν παίρνει πλέον η παραλία αυτή ψεύτικη σημαία…
Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα: οι ανακολουθίες συνεχίζονται στην ανακατασκευή που γίνεται στο ‘τουριστικό’: δεκάδες τόνοι τσιμέντο, επέκτειναν τον δημοτικό χώρο πολλά τετραγωνικά προς την αμμουδιά (!!!), έχτισαν νέα μάντρα με τσιμεντόλιθους και δεν μπορείς να δεις τη θάλασσα (!!!), και για όλα αυτά δεν μιλάει κανείς!
Συγχαρητήρια στους όλους τους Κυπαρισσιώτες, είναι πολίτες με ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες!!!
 Ο Δήμος Τριφυλίας έχει τεράστια ευθύνη να σταματήσει όλες τις ενέργειες που βλάπτουν το περιβάλλον στην κεντρική παραλία της Κυπαρισσίας. Σύντομα θα ενημερωθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
-- Και να βάλουν αμέσως πινακίδα πως: να μη ξεπλένουν εκεί τα λεωφορεία.
                                                        Γράφει ο   antoniosantonopouloskyparissia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη