google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι Πολιτικοί απέτυχαν ! έρχονται οι Αρχιτέκτονες!!

Οι Πολιτικοί απέτυχαν ! έρχονται οι Αρχιτέκτονες!!

Την άποψη πως πρέπει να κυβερνούν οι αρχιτέκτονες (και όχι οι πολιτικοί) την είπε εμμέσως, πριν 24 αιώνες, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, ο Αριστοτέλης!  
Λέει στα Πολιτικά, Α βιβλίο, 13 κεφ.: τόν μέν ἄρχοντα τελέαν ἔχειν δεῖ την ἠθικήν ἀρετήν ( τό γάρ ἔργον ἐστίν ἁπλῶς τοῦ ἀρχιτέκτονος, ὁ δε λόγος ἀρχιτέκτων)  
Μετάφραση: --ο άρχοντας πρέπει να έχει τέλεια την ηθική αρετή (διότι το έργο του είναι απολύτως του αρχιτέκτονος, το δε ‘λογικόν’ είναι αρχιτέκτων)


Θα χρειαστούν μερικές επεξηγήσεις:…
 Η φράση ηθική αρετή, δείχνει γενικότερα τις ικανότητες, το σύνολο των αρετών: σωφροσύνη, ανδρεία, δικαιοσύνη, κλπ ( ο  Αριστοτέλης θεωρεί πως πρέπει να έχουν αυτές τις αρετές κυρίως οι άρχοντες, αλλά και οι αρχόμενοι. !! )
Η λέξη ‘απλώς’: σημαίνει: ‘απλά’, ‘απόλυτα’, ‘ακριβώς’, ‘γενικά’.
Η λέξη ‘λόγος’ σημαίνει ‘λογική’, ‘νους’. ‘Ο λόγος είναι αρχιτέκτονας’, σημαίνει πως η λογική (πρέπει να) έχει δομή, οργάνωση, ‘αρχιτεκτονική’.  Η λογική μοιάζει με ένα οικοδόμημα.  Παρατηρούμε τον εξής συλλογισμό:
  1. Ο άρχοντας πρέπει να έχει αρετές
  2. Η διοίκηση μοιάζει με την αρχιτεκτονική
  3. Διότι η λογική είναι σαν τον αρχιτέκτονα, έχει δομή.


Όμως ο Αριστοτέλης, όταν λέει ‘αρχιτέκτονα’ δεν εννοεί  όποιον έχει τελειώσει την αρχιτεκτονική ή έναν πολιτικό μηχανικό, ούτε έναν αρχιμασόνο (mason=τέκτων), αλλά όποιον είναι γενικά ‘αρχιμάστορας’ σε ένα συνεργείο,  ο υπεύθυνος σε ένα έργο, ο εργοδηγός. Η σημερινή σημασία είναι:   ο διοικητής , ο manager, ο τεχνοκράτης , όποιος ασκεί την τέχνη του εφικτού.


Πλάτωνας και Αριστοτέλης  ,   θεωρία και πράξη
Η φράση του Αριστοτέλη να κυβερνούν οι αρχιτέκτονες, έρχεται σε απάντηση στην ‘ρομαντική’ πρόταση του Πλάτωνα: να κυβερνούν οι φιλόσοφοι (ή να φιλοσοφούν οι κυβερνώντες)   Σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ο Αριστοτέλης, διότι δυστυχώς κυβερνούν οι σοφιστές, οι ‘δημοσιογράφοι’, οι λαοπλάνοι, οι ‘νομικοί’ μαζί με τους παπάδες και τους νεόπλουτους και τα οικονομικά συμφέροντα…
 Τη λύση θα δώσουν  οι  τ ε χ ν ο κ ρ ά τ ε ς .  Οι managers θα μας σώσουν από τους απατεώνες πολιτικούς και απ’ όλα τα παρασιτικά επαγγέλματα.
  Πρέπει να σταματήσουν τα πολλά λόγια των πολιτικών, και σταδιακά να πάψει το επάγγελμά τους, να βάλουνε Τεχνοκράτες Διοικητές ακόμα και σε Δήμους, σε Μητροπόλεις, σε Υπηρεσίες, και σε Πολιτικά Κόμματα, τα οποία πρέπει να καταργηθούν με την σημερινή τους μορφή…  
Σαν πρώτο βήμα ας μην ξαναψηφίσουμε νομικούς ή ρήτορες  για πολιτικούς, αλλά αρχιτέκτονες, μαστόρους, τεχνίτες, διακοσμητές, εφευρέτες, καλλιτέχνες…


Υποσημείωση 1. Από την αρχαία φράση: αεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί, πήραν οι τέκτονες την ιδέα και ονομάζουν τον θεό:  Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος. Διαφέρει από τον Γιαχβέ, τον  ‘δημιουργό’ του κόσμου, των αρχαίων Εβραίων.
2. ---Οι δύο σημαντικότεροι άνθρωποι όλης της γης ήταν τέκτονες, ο Σωκράτης που ήταν γιός λιθοξόου-μαρμαρά, και ο Χριστός ήτανε επίσης τέκτων- μάστορας, πριν γίνει θεραπευτής και κοινωνικός επαναστάτης…
3. --το ότι ο λόγος είναι αρχιτέκτων, μπορούμε να το δούμε στη λέξη άρθρο και άρθρωση = ένωση μελών , σαν τις αρθρώσεις του σώματος, article= ελληνική λέξη, βγαίνει από το ‘άρθρο’.

Ποιός κυβερνά σήμερα αυτή τη γη ???      Ένα υπερ- κομπιούτερ!!!


Ο Αριστοτέλης καλά τα έλεγε τότε. Αλλά στους 23 αιώνες άλλαξαν πολλά: έγιναν εκατοντάδες εφευρέσεις,  τεράστια πρόοδος σε τέχνες και επιστήμες, παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Σήμερα την  σ τ α τ ι κ ή   μελέτη που κάνει ένας μηχανικός, την αντικατέστησε στην διοίκηση της κοινωνίας η  σ τ α τ ι σ τ ι κ ή … Σήμερα η πρόταση ‘να κυβερνούν οι αρχιτέκτονες’ είναι ξεπερασμένη, διότι κυβερνούν άλλοι…


Στατιστική: μία διαβολική επιστήμη!!!
 Ποιός κυβερνά αυτόν τον κόσμο? Ποιός κυβερνά κάθε χώρα, και εν τέλει όλη τη γη?  Οι απαντήσεις που δίνουν οι περισσότεροι, είναι από ηλίθιες έως αστείες: το χρήμα, οι εβραίο-μασόνοι, οι αγγλο-αμερικάνοι , οι εξωγήινοι, ο διάβολος, ο θεός.
 Το κόσμο τον κυβερνά ένας υπερ-υπολογιστής που έχει συλλέξει όλες τις πληροφορίες (έχει γνώσεις) , και έχει λογισμικό (έχει λογική, ‘νου’).
 Η επιστήμη των υπολογιστών λέγεται  ‘ κ υ β ε ρ ν η τ ι κ ή ’  και έχει ως δίδυμη αδελφή της την  σ τ α τ ι σ τ ι κ ή , η οποία αν και δεν είναι επιστήμη, είναι ανώτερη από όλες τις επιστήμες, είναι η σύγχρονη πολιτική διοικητική επιστήμη.


Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη ‘σκέψη’ του υπερυπολογιστή …
--Πώς οι Έλληνες ‘πεινούν’, αφού είναι οι πιο υπέρβαροι ?  Άρα είναι ψεύτες...
--Πώς η Ελλάδα χρωστά 300 δις, ενώ  έχουν βγάλει σε ξένες τράπεζες  400 δις?  Άρα οι πλούσιοι Έλληνες δεν αγαπούν την πατρίδα τους, αλλά και οι φτωχοί θα έκαναν το ίδιο…
--Πώς οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω της κρίσης από φτώχεια και χρέη, όταν κάθε χρόνο σκοτώνονται μεταξύ τους στους δρόμους από ταχύτητα και μέθη πολύ περισσότεροι?  Άρα το ότι αυτοκτονούν είναι μικρότερο πρόβλημα. Αυτά τα δύο δείχνουν πως οι Έλληνες είναι τρελοί, είναι ψυχοπαθείς.
--Και πώς έφτασαν σε αυτή την κατάντια?  Επειδή έγιναν νεόπλουτοι.
--Και πώς θα σωθούν? Αν τους μειώσεις το χρήμα! Τόσο απλά!..


 Η στατιστική ξέρει ‘τα πάντα’, βλέπει τις  τ ά σ ε ι ς  του εκλογικού σώματος.
Για παράδειγμα: πόσοι είναι υπέρ του χωρισμού εκκλησίας κράτους?, ανεβαίνει το ποσοστό αυτό ή μειώνεται?  Πόσοι είναι υπέρ της ομοφυλοφιλίας?
Βλέπει τις επιρροές από χώρα σε χώρα, πώς αλλάζει η κοινωνία, με τι ρυθμούς, και προς τα πού…   Υπό αυτή την έννοια η στατιστική  π ρ ο β λ έ π ε ι  σε μεγάλο βαθμό, ‘προφητεύει’. Και η κυβερνητική  δ ι ο ι κ ε ί  σχεδόν αλάνθαστα, σαν να παίζει σκάκι, κάνει μια κίνηση ετοιμάζοντας έδαφος για τις επόμενες...  ‘Ήξεραν’ πως με τα μνημόνια, στην αρχή θα αντιδράσει ο κόσμος, αλλά μετά θα υπακούσει. Πριν λάβουν ένα μέτρο, φροντίζουν να μην είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά τόσο όσο θα το δεχτεί  λαός. κλπ. κλπ.


Ας αναφέρουμε εδώ τί λέει η Αποκάλυψη σχετικώς : και δίνουν την εξουσία στο θηρίον… , που δεν μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του(…).  
 Έτσι ονομάζουν χαϊδευτικά σήμερα αυτόν τον υπολογιστή: ‘θηρίον’ .  
Το κομπιούτερ αυτό είναι αυτόνομο, έχει τις πληροφορίες, τις λογαριάζει, και αποφασίζει βάσει σχεδίου… Λειτουργεί από μόνο του, έχει δικό του ρεύμα, δεν μπορείς να το βγάλεις απ’ τη πρίζα… Βρίσκεται κάπου σε αμερική-αγγλία-ευρώπη, ή (γιατί όχι)  σε δορυφόρο...          antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη