google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΛΙΑΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΛΙΑΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αλλά και ευρύτερα των δομών υγείας στο δήμο Τριφυλίας, καθώς και την έκδοση ενός λιτού ψηφίσματος ενάντια σε οποιαδήποτε υποβάθμιση νοσοκομείου και Κ.Υ., αποφάσισε την Παρασκευή ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας. Το θέμα του νοσοκομείου έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της απόφασης του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση χειρούργων γιατρών από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αυτό της Ζακύνθου. Από όλες τις παρατάξεις εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε υποβάθμιση του νοσοκομείου, όπως και των Κέντρων Υγείας και η βούλησή τους να αντιταχθούν σθεναρά σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης από όπου κι αν προέρχεται, όπως κι αν μεθοδεύεται. Ωστόσο, για τα αίτια της σημερινής κατάστασης και τους κινδύνους που υπάρχουν, διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις με σύσσωμη την Αντιπολίτευση να τονίζει πως το κακό άρχισε από τη συνδιοίκηση και ακολούθως την ενοποίηση, ενώ ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι η ενοποίηση δεν ακυρώνει ένα νοσοκομείο αλλά στόχο είχε να ενοποιήσει τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες και αυτό, είπε, το είχε πει από τότε και είχε ταχθεί υπέρ της ενοποίησης ώστε να μπορεί το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να λειτουργήσει πολύ καλύτερα με τις υπηρεσίες του, σημειώνοντας πως «υποστήριξα την ενοποίηση και την υποστηρίζω». 
Στ. Ανδρινόπουλος Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη στον αναπληρωτή διοικητή που έκανε την Παρασκευή με συνεργάτες του και το συμπέρασμα που έβγαλε από την ενημέρωση που είχε, ότι δηλαδή το νοσοκομείο λειτουργεί ικανοποιητικά και αυτό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του. Ο ίδιος είπε ότι ήδη από προηγούμενα χρόνια έχει ξεκινήσει προσπάθεια υποβάθμισης. 
Μπ. Καλογερόπουλος Να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κ.Υ. και την ενίσχυση με προσωπικό, ζήτησε ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από τη ΡΑΚΙ, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει μόνο να στέλνουν ψηφίσματα, αλλά ο δήμος να παίρνει και πρωτοβουλίες για παρεμβάσεις. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, δεν πρέπει να εφησυχάζουν, τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τονίζοντας πως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβάθμισης αφού το νοσοκομείο συνδιοικείται με το νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διαδικασία συνεχίστηκε με παρέμβαση των Δ. Κουτσούλη, Γ. Ασημακόπουλου και Π. Τσίγγανου. 
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη