google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΡΩΜΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΡΩΜΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Άρωμα… Μεσσηνίας είχε το τεράστιο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, που εξάρθρωσε η Αστυνομία, ύστερα από πραγματικά κινηματογραφική επιχείρηση! Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ιταλία, μέσω της χώρας μας και ειδικότερα, μέσω του Ιονίου, συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, του Λιμενικού Σώματος. 
Ανάμεσα τους και δύο Έλληνες, οι οποίοι μαζί με πέντε Αλβανούς, καθώς η γειτονική χώρα χαρακτηρίζεται ως η Κολομβία της Ευρώπης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση είχε πολύμηνη δράση στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με ταχύπλοα σκάφη, από την Αλβανία, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ευρώπη. Το τελευταίο μοιραίο τους ταξίδι είχε ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, όταν τα μέλη της οργάνωσης πήραν από την Αττική το ταχύπλοο και προετοιμάστηκαν για το ταξίδι μεταφοράς των ναρκωτικών. Την περασμένη Πέμπτη, το σκάφος εντοπίστηκε στις αλβανικές ακτές, χωρίς φορτίο, ενώ μετά από μία ώρα αποχώρησε φορτωμένο προς τις ιταλικές ακτές. Το βράδυ της Παρασκευής, ξεφόρτωσε μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης στις ιταλικές ακτές και αποχώρησε. 
Η καταδίωξή του ξεκίνησε από το σημείο αποχώρησής του και από τις ιταλικές αρχές, το σκάφος όμως διέφυγε και εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, περνώντας και από το Ταίναρο. Τότε κινητοποιήθηκαν πλωτά και εναέρια μέσα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πέραν της «εμπλοκής» του Ταίναρου, η Μεσσηνία σχετίζεται με την υπόθεση και με άλλον τρόπο, καθώς στις ακτές της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και της Κορώνης, η θάλασσα, είχε… ξεβράσει τις τελευταίες ημέρες μεγάλες ποσότητας χασίς σε πακέτα, που μαζί με εκείνα που ξεβράστηκαν σε Ηλειακές ακτές ξεπερνούν τα 250 κιλά! 2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, δύο ημεδαποί, ένας 31χρονος και μία 38χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 37,4 γραμμαρίων και τρίφτης. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 31χρονου, βρέθηκε ένας φορητός πομποδέκτης, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε. 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Εξ άλλου το βράδυ του Σαββάτου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 48 και 58 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9,8- γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη