google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς όριο!

Πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς όριο!

Στην απελευθέρωση του ορίου για την διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων προσανατολίζονται οι συμβολαιογράφοι της χώρας, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ενεργοποίηση του μέτρου που παραμένει «παγωμένο» επί δέκα μήνες περίπου, λόγω της παρατεταμένης αποχής του κλάδου.
Η σχετική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στα αρμόδια όργανα την επόμενη εβδομάδα με στόχο εφόσον συμφωνηθεί να τεθεί σε ισχύ άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επιτρέπεται η διενέργεια πλειστηριασμών για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ, όριο που είχε ξεκινήσει από τα 400.000 ευρώ στα τέλη Απριλίου, ως πρώτο βήμα για την εξομάλυνση της διαδικασίας διενέργειας των πλειστηριασμών.
Αιτία της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων υπήρξε η δράση συγκεκριμένων ομάδων που «επέβαλλε» ουσιαστικά την καθολική απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα σηματοδοτήσει την άρση της προστασίας για όσους δανειολήπτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν έχουν κάνει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη.
Η προσφυγή στο σχετικό νόμο στον οποίο έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 οφειλέτες αποτελεί πλέον και τη μόνη προστασία και μάλιστα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρώτη κατοικία.
Η προοπτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές των οφειλετών καθώς θα πρόκειται για ενεργοποίηση του μέτρου έπειτα από πολλά χρόνια.
Την απελευθέρωση ευνοεί και η πλατφόρμα για την διενέργεια των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά, που έχει ήδη παραδοθεί για πιλοτική δοκιμή στους συμβολαιογράφους. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων προτίθεται να θέσει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Καθημερινή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη