google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΤΟΚΙΜΟΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΟΥΜΙΔΗ

ΝΤΟΚΙΜΟΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΟΥΜΙΔΗ

Το 10ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή Cosmote TV, παρουσιάζει το πορτρέτο του Ελληνοϊταλού ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη (1805-1880) που φιλοτέχνησε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. 
Το επεισόδιο προβάλλεται σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 10 το βράδυ. Γεννημένος στη Ρώμη από Ελληνα πατέρα με καταγωγή από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και Ιταλίδα μητέρα, ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης έδειξε από μικρή ηλικία το ταλέντο του. Σε ηλικία 13 ετών γράφτηκε στην Ακαδημία του Αγίου Λουκά της Ρώμης, παρακολούθησε μαθήματα τέχνης σε διάφορα μουσεία και μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους, που ειδικεύονταν στις τοιχογραφίες. Το 1854 μετανάστευσε στις ΗΠΑ και αφοσιώθηκε επί 25 ολόκληρα χρόνια στην εικονογράφηση του εσωτερικού της Ροτόντας του Αμερικανικού Καπιτωλίου με τις εκπληκτικής ομορφιάς τοιχογραφίες του να σώζονται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση.. Σ
το νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις της βιογράφου του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη και αρχιτεκτονικής επιμελήτριας του Καπιτωλίου, Barbara Wolanin, καθώς και του εκπροσώπου του Capitol Historical Society, Steve Livengood. Επίσης, εικόνες από το εσωτερικό του εκπληκτικού αυτού κτηρίου, σε ένα ντοκιμαντέρ που για πρώτη φορά προβάλλει το έργο του μεγάλου Ελληνοϊταλού ζωγράφου που όμως πέθανε πάμπτωχος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, ενώ την έρευνα ο Φιλιατρινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται με την «Ε» και με την ευκαιρία δήλωσε σχετικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη