google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ποίημα τηςΣόνιας Τουρκολιά έγινε πρώτο τραγούδι για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Ποίημα τηςΣόνιας Τουρκολιά έγινε πρώτο τραγούδι για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

«Ο Πόνος – Καράβι» είναι το τίτλος του μελοποιημένου ποιήματος της Σόνιας Τουρκολιά, από το Σπύρο Σαμοϊλή, για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και τους γονείς τους, που συγκινεί! Η πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), Σόνια Τουρκολιά, έγραψε το ποίημα «Ο Πόνος – Καράβι», για τους ανώνυμους ήρωες, τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που παλεύουν με τον καρκίνο χρόνια, ταξιδεύοντας στα σκούρα νερά της μαύρης θάλασσας της χημειοθεραπείας, αλλά και τους γονείς – καπετάνιους που προσπαθούν να κρατήσουν το τιμόνι στο δύσκολο ταξίδι των παιδιών αυτών, ξέροντας καλά πως κάποια από τα παιδιά αυτά ίσως να μην φτάσουν ποτέ στο λιμάνι, και θα χαθούν στη διαδρομή… του δύσκολου αυτού ταξιδιού.
 Στίχοι: Καράβι ο πόνος… για πού σαλπάρει; τί θα μου φέρει, τί θα μου πάρει… Η ψυχή, καπετάνιος, κρατά το τιμόνι! σκούρα η θάλασσα και πάμε μόνοι…… Γρανάζι του πόνου, γυρίζει αδιάκοπα τη ρότα του πλοίου, πρόσω κι ανάποδα. Κουράγιο ψυχή μου, σ’ αυτό το ταξίδι, δε θα ’σαι μόνη σου, θα ’ναι κι οι φίλοι. Συνταξιδιώτες της μάχης που δίνεις, στη δίνη του χρόνου, της πίκρας που πίνεις. Ξεκίνα ψυχή μου, για να αρμενίσεις, σκούρα η θάλασσα, μα θα νικήσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη