google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 OXI αυτοκίνητα στην Πλατεία Αρκαδιάς!!

OXI αυτοκίνητα στην Πλατεία Αρκαδιάς!!

Το μπάχαλο’ που υπάρχει στην Πλατεία Αρκαδιάς είναι πολλαπλό:
Τα αυτοκίνητα,   τα πολλά τραπεζοκαθίσματα,   η ηχορύπανση,  το τσιμέντο και η άσφαλτος, και η έλλειψη δέντρων.  
Με  δύο λόγια, όλη αυτή η κακογουστιά του νεόπλουτου νεοέλληνα, και στην περίπτωσή μας, του ‘νεότουρκου’ κυπαρισσιώτη…
   
1 .  τα αραγμένα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα
-- Οι μαγαζάτορες και οι σερβιτόροι θέλουν να πηγαίνουν με το αμάξι στη δουλειά τους. Είναι τόσο βλάκες, που πιάνουν χώρο εμπρός από το μαγαζί τους, δεν σκέφτονται ούτε να αφήσουν χώρο πάρκινγκ για πελάτες…
--Οι κάτοικοι της πλατείας, θέλουν να αράζουν το αμάξι τους εμπρός από το σπίτι τους. Δεν νοιάζονται για τα μαγαζιά, τους ζηλεύουν που βγάζουν πολλά λεφτά. Αντιδρούν που έχουν χάσει τον ύπνο τους.
--Οι πελάτες, θέλουν όλοι να πάνε με το αμάξι τους, βαριούνται να περπατήσουν 700 μέτρα  από την κάτω πόλη. Ακόμα κι αν υπήρχε λεωφορείο, θα προτιμούσαν να πάνε με δικό τους όχημα.(!)
--Οι ταξιτζήδες είναι τσακωμένοι μεταξύ τους, και δεν μπορούν να συνεννοηθούν να νοικιάσουν μαζί, ένα-δύο μικρά λεωφορεία. Είναι και βλάκες,  νομίζουν πως αν υπάρχει λεωφορείο, θα χάσουν πελάτες τα ταξί!!
--Πολλά Ι.Χ. και μηχανάκια, τρέχουν με ταχύτητα στο χώρο της πλατείας όπου παίζουν παιδιά! Δεν  υπάρχουν σήματα: να τρέχουν μόνο 10  χιλιόμετρα.
Η λύση είναι να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα, (αραγμένα ή διερχόμενα) και να υπάρχει τακτικό λεωφορείο, κάθε μισή ώρα ή και κάθε τέταρτο.

--Όμως ο Δήμος δεν θέλει, αλλά και  δ ε ν    μ π ο ρ ε ί   να κοντράρει με όλα αυτά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άραγε ‘πάντα’ θα αράζουν, και θα περνούν αμάξια στην πλατεία!!


2 .  τα πολλά τραπεζοκαθίσματα, και η ηχορύπανση από τα μαγαζιά.
Οι μαγαζάτορες ‘γλυκάθηκαν’ στο χρήμα, τα τελευταία 4-5 χρόνια, και όσο κι αν είναι τσακωμένοι μεταξύ τους, όμως συμφωνούν στο να κάνουν κατάληψη πεζοδρομίων και δρόμου. Αν μπορούσαν θα γέμιζαν τον δρόμο με καρέκλες, χωρίς να σκέφτονται πώς θα έρθουν όλοι αυτοί οι πελάτες, πού θα αράξουν τόσα αυτοκίνητα. Δεν βλέπουν πως η μόνη λύση είναι το λεωφορείο.
 --Και βάζουν τέρμα τα μεγάφωνα για να προσελκύσουν πελάτες, δεν νοιάζονται για τους κατοίκους που  δεν μπορούν να κοιμηθούν. Ακόμα και τα μηχανάκια θορυβούν,  μεσημέρι και νύχτα.

   Η λύση είναι να μειωθούν τα τραπεζάκια έξω, να αφήσουν χώρο για τους πεζούς και για τα παιδιά που παίζουν. Και να μην βάζουν τέρμα τα μεγάφωνα, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, να υπάρχει πλήρης ησυχία.
--Όμως ο Δήμος και η Αστυνομία είναι με το μέρος της ηχορρύπανσης, αφού ‘φέρνει λεφτά στον τόπο’. Άραγε δεν θα αλλάξει τίποτα. Όσοι μένουν στην Πλατεία, μπορεί να ‘παίρνουν μάτι’, αλλά δεν θα κλείνουν ‘μάτι’ τη νύχτα.



3 .  το πολύ τσιμέντο, η άσφαλτος, και η έλλειψη δέντρων
–Πρίν πολλά χρόνια οι Δήμαρχοι έριξαν άσφαλτο στο πλακόστρωτο της πλατείας, για να τους ψηφίσουν οι νεόπλουτοι πανωπολίτες. Πιό μετά έβαλαν στα πεζοδρόμια  τσιμεντόπλακες (!), και μάλιστα τις βάφουν κατά καιρούς με κόκκινη λαδομπογιά!!! (όπως άσπριζαν με ασβέστη τις  πέτρινες βρύσες!)
Οι κάτοικοι δεν θέλουν Πλατεία, αλλά Δρόμο, για να αράζουν τα αμάξια τους.
Η λύση είναι να ονομαστεί επισήμως  και μονίμως  Π λ α τ ε ί α.    
 Να διώξουν τις τσιμεντόπλακες από τα πεζοδρόμια, και την άσφαλτο από το δρόμο, και να αποκαλύψουν και να επισκευάσουν το αρχαίο λιθόστρωτο  δάπεδο. Ή να φτιάξουν καινούργιο, χωρίς τσιμέντο, σαν το αρχαίο, αλλά πολύ καλύτερο.
 Και να φυτέψουν 10-20  δέντρα (συκιές, μουριές, ροδιές…)
Να αφήσουν μόνο λίγο χώρο, για να περνά το λεωφορειάκι, ή το ασθενοφόρο.

 Όμως το απολίτιστο Υπουργείο Πολιτισμού  έχει άλλα σχέδια, και διατάζει:
--Να βάλουν υπόγειο δίκτυο ηλεκτρισμού για τους στύλους που φωτίζουν την πλατεία.(!) (πολύ κακό για το τίποτα)
--Να στρώσουν το δρόμο με τσιμεντοκυβόλιθους!! (τους λένε ‘κυβόλιθους’, αλλά είναι απάτη: δεν είναι πέτρα, είναι τσιμέντο)  
-Στην οριοθέτηση των πεζοδρομίων να τοποθετηθούν μεταλλικά στοιχεία. (!)(ανεξήγητο και τρελό)
--Στους χώρους στάθμευσης που θα γίνουν εκτός πλατείας, να βάλουν τσιμεντοκυβόλιθους (!) (βλέπουμε ένα κολληματάκι που έχουν με το τσιμέντο.)  
--Κι όσο για τη μάντρα που έπεσε,  το Υπουργείο αποφάσισε να γίνει τσιμεντένια μεγάλη ‘μάντρα’ υποστήριξης, και μόνο εξωτερικά να κολλήσουν  πέτρες, για να δείχνει παραδοσιακή. (δεν χρειάζεται καθόλου τσιμέντο, ούτε σκάψιμο με μπουλντόζες, απλώς να ξαναβάλουν -πολύ προσεκτικά- χώμα και πέτρες, σε μια γυρτή πέτρινη μάντρα)
-Στην Πλατεία και στο Ηρώο, τα παγκάκια να είναι μεταλλικά (!) =σιδερένια(!)  (έκαναν το λάθος και έβαλαν τσιμεντόλιθους στο δάπεδο του Ηρώου, και τώρα θέλουν να διώξουν τα ξύλινα παγκάκια και να βάλουν σιδερένια!!!!, να κρυώνει ο κώλος σου τον χειμώνα, και να καίγεσαι το καλοκαίρι. )

--Δυστυχώς το Υπουργείο είναι άσχετο με το έργο του. Θα χαλάσουν εκατομμύρια από τα Ταμεία της Ευρώπης , και θα φτιάξουν μια βλακεία.

                                          antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Υποσημείωση:
--Η μόνη λύση να γίνει κάτι καλό στην Άνω Πόλη, είναι να γίνει πρώτα το βασικό, που είναι το μικρό τακτικό λεωφορειάκι, κάθε τέταρτο. Στην αρχή δωρεάν.  Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα πάρκιγκ και το κυκλοφοριακό, και  πιο μετά θα λυθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα.

 Το λεωφορείο δεν χρειάζεται να πηγαίνει καν στην πλατεία (!), αλλά μετά την ‘κόντρα’, να γυρίζει από ‘στροφές’ . Δεν θα πάθουν τίποτα, οι τεμπέληδες κυπαρισσιώτες, αν περπατήσουν 70 μέτρα…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη