google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μαρία Καραγιάννη: Εκπληκτικά επίκαιρο «Το σπίτι των Γλάρων»

Μαρία Καραγιάννη: Εκπληκτικά επίκαιρο «Το σπίτι των Γλάρων»

Η Μαρία Καραγιάννη επέστρεψε στην Κυπαρισσία, στην πόλη που εμπνεύστηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Στη Σκιά της Σιωπής» πριν από δύο χρόνια, και την Κυριακή το βράδυ, στο υπέροχο αίθριο του Apollo Resort Art Hotel, δίπλα στην πισίνα, ξενάγησε το πολυπληθές κοινό με το νέο της βιβλίο «Το Σπίτι των Γλάρων», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κλειδάριθμος», στη μαγευτική ατμόσφαιρα της Ρώμης των μπαρόκ συνοικιών και των επιβλητικών μνημείων. «Το σπίτι των γλάρων» είναι μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου, όπου η διαφθορά, η βία και η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα, με στόχο ο αναγνώστης να κάνει μια ενδοσκόπηση και με κριτική σκέψη να «δει» τα θέματα αυτά! Θέματα του βιβλίου, διαχρονικά και τρομακτικά επίκαιρα, μετά και την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Με σαγηνευτική γραφή η χαρισματική συγγραφέας πλέκει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης Ιστορίας της Ιταλίας, που κρατά διαρκώς εντεινόμενο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατο της Εμμέλια, κόρης του πανίσχυρου βιομήχανου Φραντσέσκο Σόρντι, ένας συγγραφέας και μία αστυνόμος αναζητούν την απάντηση.
Η παρουσίαση διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο «Λογοπαίγνιο» και μετά το καλωσόρισμα της Γεωργίας Χριστοδούλου και την εισαγωγή της Ερατούς Νασοπούλου, μίλησαν για το βιβλίο η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά, ο ποιητής Νίκος Δημογκότσης και, φυσικά, η συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη, ενώ προβλήθηκε βίντεο για το βιβλίο και την εποχή εκείνη στην Ιταλία και η ατμόσφαιρα πλημμύριζε με μελωδίες του καθηγητή πιάνου, Νικόλαου Παπαδήμου. H συγγραφέας, Μαρία Καραγιάννη, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε: «Είμαι, πραγματικά, πολύ συγκινημένη και ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στην Κυπαρισσία, τον τόπο που γεννήθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα, έναν τόπο που ευρύτερα έχω υπάρξει για εφτά συνεχόμενα έτη, έχω ζήσει τον παλμό του, έχω νιώσει την ιστορία του, το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάει, με σπουδαίους ανθρώπους και ο οποίος με ενέπνευσε. Η αποψινή βραδιά είναι μια ευτυχής συγκυρία για να ανταμώσουμε ξανά παλιοί συνεργάτες, παλιοί φίλοι, άνθρωποι που δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε μαζί στη διάρκεια των εφτά αυτών χρόνων. Είναι μια βραδιά που έχουμε επιμεληθεί με πολύ μεράκι και με ιδιαίτερη φροντίδα, ανταποδοτική για τον κόσμο και μας δίνει πάντα τη δυνατότητα της επικοινωνίας. Τα βιβλία είναι ένας σπουδαίος τόπος συνάντησης των ανθρώπων, μπορούν να γίνουν γέφυρες για να ξεκινήσουν πολύ ωραίες συζητήσεις, ν’ ανοιχτούν νέοι δρόμοι και νέοι κόσμοι και, σίγουρα, μέσα απ’ τα βιβλία γινόμαστε όλοι καλύτεροι άνθρωποι! Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το μήνυμα της αποψινής βραδιάς!». Για το νέο της βιβλίο τόνισε: «”Το σπίτι των Γλάρων” πραγματεύεται πολύ σπουδαία θέματα, με διαχρονική αξία και, δυστυχώς, τρομακτικά επίκαιρα για ακόμα μία φορά. Η τρομοκρατία, όπως βλέπετε, σκιάζει τις ζωές μας. Η Βαρκελώνη θρηνεί τα θύματά της και μαζί μ’ αυτήν και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. «”Το σπίτι των Γλάρων” είναι μια ιστορία μυστηρίου, που αφορά σε μία υπόθεση αυτοκτονίας τα χρόνια της στρατηγικής της έντασης στη γειτονική μας Ιταλία, όπου δεκαπέντε χρόνια αργότερα ένας επίμονος συγγραφέας και μία αστυνόμος θα προσπαθήσουν ν’ ανακαλύψουν αν όντως πρόκειται για αυτοκτονία ή αν συνέβαινε κάτι άλλο.
 Στο πλαίσιο ακριβώς αυτής της αναζήτησης εξελίσσεται κι εκτυλίσσεται μία ιστορία πολλαπλών δρόμων, διαρκώς ανατροπών, που καταδεικνύει την ατμόσφαιρα μιας εποχής που σημάδεψε την Ιταλία και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για ολόκληρο τον παγκόσμιο χάρτη…». Την παρουσίαση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης. Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Καλαμάτα. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και λίγο μετά πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα Οικονομικά. Εξισορροπεί την καθημερινότητά της με την έμπνευση και την ευαισθησία της συγγραφής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη