google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 POS να πάει μπροστά η Ελλάδα???

POS να πάει μπροστά η Ελλάδα???

Περίπου 700.000 φτωχοί συμπολίτες μας παίρνουν κάθε μήνα ένα μικρό βοήθημα 100 ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα = πλαστικό χρήμα. Μα όταν πάνε στα μαγαζιά να ψωνίσουνε ή να πιούνε  καφέ , ο μαγαζάτορας αντιδρά, ‘σαλταίρνει’ και κάνει πολλές παρανομίες και αγενείς πράξεις:
--σε αγριοκοιτάει και λέει ψέμματα: δεν έχουμε pos!!! (ενώ έχει), έχει χαλάσει (ενώ δουλεύει κανονικά), δεν ξέρω να το λειτουργώ , περίμενε τον άλλον,  κλπ.
--ή λέει χωρίς φόβο: δεν δέχομαι Pos, μόνο μετρητά! , εσύ με κάρτα? πήγες και σύ με τις τράπεζες?   Το ξέρεις ότι μας κλέβουν το 80% από τα χρήματα?  (Άλλοι λένε μικρότερα νούμερα: το ξέρεις πως μας παίρνουν τα μισά λεφτά?)  
--ή εφευρίσκουν ακόμα πιο τρελά ψέματα: Το ξέρεις πως σε κλέβουν και σένα ?  (εννοούν πως οι τράπεζες κλέβουν τον καταναλωτή από τα 100 ευρώ)
--άλλοι πιο ασεβείς, λένε ‘στα ίσια’: γιατί να πληρώνω εγώ εισφορά αλληλεγγύης, και να πληρώνω εγώ εσένα τον τεμπέλη??? Να πας για δουλειά!!!
 --Και όλα αυτά τα λένε τη στιγμή που είσαι στο μαγαζί τους, έχεις παραγγείλει, και θέλεις να τους πληρώσεις, αυτομάτως στον τραπεζικό λογαριασμό τους!  Η αλήθεια είναι πως η τράπεζα κρατάει σε αυτούς ένα μηδαμινό ποσό , κάτω από 1% , λόγω της ασφάλειας που τους παρέχει από τυχόν κλοπή ή πλαστό χρήμα.


 Αλλά ο βασικός λόγος που παρανομούν και βρίζουν τον πελάτη τους, δεν είναι αυτό το 1%,  αλλά το ότι δεν μπορούν πλέον να κλέψουν οι ίδιοι τον πελάτη και το κράτος, 24%, όπως έκαναν τόσα χρόνια μη κόβοντας απόδειξη.
 Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι:
1. Ο έλληνας κατά βάθος δεν πιστεύει πως το πλαστικό χρήμα είναι κανονικό χρήμα. Είναι ‘παραδοσιακός’ , θέλει να έχει την τσέπη του βαρειά γεμάτη με λεφτά κέρματα, και το πορτοφόλι του γεμάτο δεσμίδες χαρτονομίσματα για να κάνει επίδειξη όταν πληρώνει. (γι αυτό και δεν πληρώνει ‘αυτόματα’: οτε-δεη-νερό , αλλά προτιμάει να κάθεται στην ουρά με τις ώρες)
2.  Ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει γενικώς την αξία του χρήματος: και φαίνεται αυτό, που σπαταλά το πεντάευρο και το δεκάευρο σαν να είναι πενηντάρικο και κατοστάρικο,-επειδή μοιάζουν στο χρώμα-, ενώ είναι 30 φορές πιο ισχυρό!
3. Ο Έλληνας ζηλεύει τον οποιοδήποτε, και ιδίως τους πιο πλούσιους απ’ αυτόν. Και επειδή οι πλούσιοι είχαν μέχρι τώρα πλαστικό χρήμα, τώρα που βλέπει και τους πάμφτωχους  με κάρτα, τρελαίνεται και τους ζηλεύει διπλά.
4.  Ο νεόπλουτος Έλληνας θέλει μόνο 2: δουλειά και λεφτά, πιο πολλή δουλειά και πιο πολλά λεφτά!!! Δεν έχει καταλάβει πως σήμερα τις δουλειές τις κάνουν τα μηχανήματα , και πως για να βρει θέση εργασίας ο μισός πληθυσμός που είναι άνεργοι, πρέπει να μειωθεί η εργασία των υπολοίπων στο μισό!!!
                                                                    antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Σχόλια: 1. Η πληρωμή με pos  έως 20 ευρώ, είναι πιο εύκολη από κάθε τρόπο. Απλώς περνάς την κάρτα πάνω από τη μηχάνημα. Ούτε απόδειξη χρειάζεται, αν υπάρχει καλή πίστη. (δηλ. η φοροδιαφυγή μπορεί να συνεχιστεί και με pos !!)

2.–Η σημερινή Κυβέρνηση πήγε τη χώρα 50 χρόνια εμπρός.  Προστάτευσε όλες τις μειονότητες: τους ομοφυλόφιλους (που κακώς τους λένε: ‘πούστηδες’), τους φτωχούς και άνεργους (που ασεβώς λένε ‘τεμπέληδες’), τους ασθενείς χρήστες καννάβεως ( τους ‘χασικλήδες’) . Ας προχωρήσει και στο επόμενο, να κάνει το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, ώστε όλους εμάς που πιστεύουμε στον θεό με τον δικό μας τρόπο, να μη μας λένε όλοι αυτοί οι υποκριτές, άθεους…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη