google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος κατέθεσε ψήφισμα για την Μακεδονία, το οποίο μάλιστα υπερψηφίσθηκε από το Δ.Σ. Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση εκφράστηκαν απόψεις για το Μακεδονικό, ενώ η Τριφυλία ως ιστορικός ένδοξος τόπος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται πάνω σε εθνικά θέματα, τα οποία αφορούν τον Πολιτισμό, την Δημοκρατία, την Ιστορία της χώρας μας καθώς μετά την Καλαμάτα η Κυπαρισσία ήταν η 2η πόλη που απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο  του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εκφράζοντας τα αισθήματα και την αγωνία της κοινωνίας μας, για την Μακεδονία, δηλώνει απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η ιστορία της είναι πάνω από 3.200 χρόνια. Αυτή η ένδοξη ιστορία δεν παραγράφεται, δεν πλαστογραφείται ούτε χαρίζεται.
Η κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας γαλουχημένη με τα  εθνικά ιδανικά των Μακεδονομάχων και ιδιαιτέρως του Τέλου Άγρα, τον οποίον ο Δήμος Τριφυλίας πάντα τιμά, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να συναινέσει στην μεγάλη πλαστογράφηση της ιστορίας μας και της ταυτότητας μας. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στις απαράδεκτες και προκλητικές αξιώσεις  των γειτόνων μας εις βάρος της πατρίδας μας.
Καλούμε την κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή με το κράτος των Σκοπιών, για την πραγματική τους ονομασία, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβασθούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο.
Το όνομα Μακεδονία να μην υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος χώρας, η οποία έχει το δικό της Σλαβικό όνομα Βαρντάσκα (χώρα του Βαρδάρη) και οφείλει να χρησιμοποιεί αυτό και όχι το δικό μας..
Η κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της.» καταλήγει το ψήφισμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη