google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Καρπουζιού φέτος στην Τριφυλία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Καρπουζιού φέτος στην Τριφυλία

Η ποιότητα και η πρωιμότητα της περιοχής αποτελούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που πλέον έχουν καθιερώσει το προϊόν, ενώ οι παραγωγοί έχουν κατακτήσει την ποιότητα χάρη στην τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει πάνω στην καλλιέργεια με την επιστημονική υποστήριξη που υπάρχει στην περιοχή τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τους ιδιώτες γεωπόνους. Αυτά επισημάνθηκαν στη φετινή «Γιορτή Καρπουζιού».Ακόμη παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα η γεωργία της ακριβείας να εφαρμοστούν στην καλλιέργεια με σημαντικά οφέλη, αλλά και πώς μπορούν να βελτιωθούν οι εξαγωγές και οι πωλήσεις καρπουζιού. 
Η φετινή γιορτή περιελάμβανε ένα διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στον Αγρίλη Φιλιατρών. Παράλληλα υπήρχαν περίπτερα από τοπικές επιχειρήσεις από τις οποίες οι περισσότερες δραστηριοποιούνται γύρω από τον αγροτικό τομέα, αλλά και δυναμικές επιχειρήσεις άλλων κλάδων.
Σε όλους τους επισκέπτες οι παραγωγοί πρόσφεραν δροσερό καρπούζι. Η Γιορτή συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, παραγωγούς καρπουζιού από την Τριφυλία, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και τον Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.

Ο κ. Παναγιώτης Λεβεντογιάννης, παραγωγός καρπουζιού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τη φετινή «Γιορτή Καρπουζιού». Πραγματοποιείται με στόχο να διαφημιστεί το καρπούζι της Μεσσηνίας. Τα φυτώρια και επιχειρήσεις παρευρέθησαν στη φετινή εκδήλωση. Να θυμίσουμε ότι πέρσι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είχε πραγματοποιηθεί η γιορτή. Φέτος αποφασίσαμε να γίνεται κάθε χρόνο η συγκεκριμένη γιορτή. Να σας τονίσω ότι φέτος αν και ξεκίνησε με προβλήματα η παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών ωστόσο κατέληξαν όλα καλά και οι παραγωγοί έμειναν ευχαριστημένοι με τις τιμές».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη