google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ: γιατί είναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ?

ΑΡΘΡΟ: γιατί είναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ?


Ας εξηγήσουμε την ίδια τη λεξη : κόμπλεξ. Η λεξη είναι λατινικη, αλλά -βεβαίως- προέρχεται απο την ελληνική 'σύμπλεγμα'. (ο σύνδεσμος 'συν' στα λατινικα παραλλάχτηκε ως con. π.χ. κονκλάβιο=συμβούλιο, κονεξ=συνοχή, κονκόρντ=συγχορδία ) Υπαρχουν 2 ειδη συμπλέγματα, το κόμπλεξ κατωτερότητας και το κόμπλεξ ανωτερότητας. Στο πρωτο ο άνθρωπος αισθάνεται μειονεκτικά, ντρέπεται, ζηλεύει, δεν αγαπάει τον εαυτό του. Και στο δεύτερο αισθάνεται ανώτερος, υπερόπτης, σνομπάρει τους αλλους, δεν αγαπά τους αλλους. Οι νεοέλληνες έχουν και τα δυο αυτά συμπλέγματα και σε μεγαλο βαθμο. Και υπάρχει και ενα τρίτο σύμπλεγμα , η σχέση , η πλεξη μεταξύ των δυο αυτών παθολογικών καταστάσεων, αυτό είναι το περιβόητο 'ελληνικό κόμπλεξ', μια εντελώς μοναδική παγκοσμίως μαζική ψυχική πάθηση. Αλλά ας εξηγήσουμε αυτά τα δυο συν-πλέγματα. Πώς προήλθαν? Και πώς θα γιατρευτούμε απ αυτά? Οι Ελληνες τα αρχαία ένδοξα χρόνια , είχαν μονο κόμπλεξ ανωτερότητας, και ήτανε φυσιολογικό, αφού μονο αυτοί τότε είχαν πολιτισμο. Τότε , -πράγματι- ήταν "πας μη Έλλην βάρβαρος".
 Στην πορεία, μετά τον Αλέξανδρο και εφεξής, ήρθε η διαρκής πτώση. Ήρθαν πρωτα οι Ρωμαίοι , το 146 π.Χ., και στη συνέχεια δεκάδες άλλοι κατακτητές. Και ήρθε επίσης και η νέα θρησκεία του Χριστιανισμού που κατάργησε την παλαιότερη, το 12-άθεο. Ο Χριστιανισμός, ήρθε με σχετικώς ειρηνικό τρόπο απο την ανατολή: Παλαιστίνη- Συρία- Μ. Ασία. Αλλά επιβλήθηκε με τη βία απο την Δύση, απο τον Μ. Θεοδόσιο, τους φράγκους σταυροφόρους, απο τους Γότθους (γερμανούς)του Αλάριχου, που όλοι αυτοί οι 'χριστιανοί' κατάστρεψαν κυριολεκτικά όλη τη χώρα. Σκότωσαν, βίασαν, έκαψαν, γκρέμισαν ναούς- αγάλματα- θέατρα-γυμναστήρια. Έτσι λοιπον, απο τη μια μεριά οι Ελληνες παραέγιναν καλοί, 'πρόβατα', μέχρι ηλιθιότητας, λόγω του υπερβολικού χριστιανισμού της Καινής Διαθήκης. (υποβάθμιση του σωματος- του ερωτα - του σεξ, ενοχές, υποβάθμιση των γυναικών, ιερείς, νηστεία, μετάνοιες, υπακοή, υποταγή, θεοκρατία).
 Και αυτά τα πρόβατα (εμείς τοτε), έγιναν εύκολα θύματα 'επι σφαγήν' απο τους άγριους δυτικούς φράγκους κατακτητές. Αργότερα , με την πτώση του Βυζαντίου, ήρθαν οι άγριοι 'ταλιμπάν' Τούρκοι για 4 αιώνες! Τοτε η χριστιανική θρησκεία ηταν πολύ πιο φιλελεύθερη, πιο 'μοντέρνα' απο τον μουσουλμανισμό, και οι Ελληνες έβρισκαν εκεί κατ ανάγκην καταφύγιο. Όμως , την ίδια εποχή, στη δύση υπήρξε η αναγέννηση του αρχαίου πνεύματος, μέσω -και- των ελλήνων που κατέφυγαν εκεί. Πανεπιστήμια, ζωγράφοι, μουσικές, θέατρα, Δημοκρατία, έστω κοινοβουλευτική. Για τους επόμενους αιώνες 16,17,18, η Ευρώπη αναπτυσσόταν και μεγαλουργούσε, ενώ οι Ελληνες στέναζαν κάτω απο τους Τούρκους... Το κόμπλεξ αυτό της κατωτερότητας σε σχέση με τους δυτικούς μεγαλώνει τους τελευταίους αιώνες . Πάνε οι Ελληνες στο εξωτερικο, σπουδάζουν, πλουτίζουν , 'μαγεύονται' απο την ξενητειά, και ποτε δεν ξαναγυρίζουν. Μας βλέπουν για χωριάτες. Έρχονται οι όμορφες απελευθερωμένες Ευρωπαίες τουρίστριες ,και οι Ελληνες αφήνουν τις ελληνίδες και πάνε μ αυτές. Τα βρώμικα αντρικά καφενεία περνούν κρίση, και αντικαθίστανται απο τις καφετέριες, εκεί βλέπεις και γυναίκες. Με ελληνικό καφέ και με παραδοσιακά τραγούδια είναι δύσκολο να φλερτάρεις. Με φραπέ -όμως- και με ουίσκι είναι πανεύκολο ... Άφησαν όλοι τα πανέμορφα χωριά , και πάνε στην ελευθερία της πολης, και ο βασικός λογος είναι για να να ζευγαρώσουν, για να κανουν ερωτα, ή έστω να πάρουν 'μάτι'. Γιατί στο χωριό δεν υπάρχουνε ελευθερίες, όλοι σε ρωτάνε : 'τινος είσαι?' Εν τέλει, φτάσαμε να ντρεπομαστε για τις παραδόσεις μας, λόγω που είναι πολύ συντηρητικές. Το να είναι κάποιος 'εθνικιστής' θεωρειται αρνητικό, αλλά είναι της μόδας να ακούμε μόνον ξένα δημοτικά τραγούδια, τα 'έθνικ'!!!.
 Όλοι οι Ελληνες μαθαίνουν πλεον τα βασικά αγγλικά, και ξεχνούν την δικιά τους γλώσσα κι ας είναι είναι η ωραιότερη του κόσμου. Και ο λογος είναι , επειδή με τα αγγλικά βρίσκεις πιο εύκολα ερωτικό συντροφο. Είναι 'in'!... Ηδη οι μισοί γράφουν σε λατινικη γραφή! Δεν υπάρχει άλλος πιο κομπλεξικός λαος απο εμας, ενω θα έπρεπε να ημασταν οι πιο απελευθερωμένοι και οι πιο περήφανοι απ ολους... Αλλά ας εξηγήσουμε το θέμα για τα κόμπλεξ των νεοελλήνων κάπως διαφορετικά... Οι Ελληνες είναι κομπλεξικοί γιατί είναι ζηλιάρηδες. Στα αγγλικά ο ζηλιάρης λεγεται:jealous, και έχει μονο αρνητικη σημασία . Κι όμως στην ελληνική γλώσσα υπαρχουν 2 'ίδιες' λέξεις. Ο 'ζήλος' και η 'ζήλεια'. Η πρώτη: (ζήλος) έχει θετική σημασία, είναι ό,τι καλύτερο. Είναι η τρομερή ενέργεια του Έλληνα. Είναι 'η ζήλεια με μέτρο'..... Για να απελευθερωθεί ο Ελληνας απο τα κόμπλεξ του θα χρειαστεί να βάλει μέτρο στην πολλή ενέργειά του. Να μετατρέψει τη ζήλεια σε ζήλο, σε δημιουργία. Πρεπει να πάψει να τα βλέπει όλα ως 'μαγκιά'. Ο έρωτας , η κάνναβις, η οδήγηση, και άλλα πολλά, είναι απλως απόλαυση, τίποτα δεν είναι 'μαγκιά'. Πρεπει να μειώσουμε την πολλή αυστηρότητα και τυπολατρεία της χριστιανικής θρησκείας και να αναπτύξουμε την ελληνική φιλοσοφια, τις μουσικές, τα θέατρα, τον ερωτα, την αγάπη προς τη φύση. Όλα αυτά γίνονται ηδη στις μέρες μας, απο ένστικτο, ασυνείδητα. Άρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα... Δεν δεχόμεθα άλλο bulling!... Ως εδώ! Τα κόμπλεξ φεύγουν σιγά-σιγά... Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη